MUTTER OM RUBBADE SINNEN

  • Nästan varannan kvinna, dvs 46% har utsatts för våld av någon man efter 15 årsdagen! Det är oacceptabelt och måste bekämpas från alla håll.

  • 56% av alla kvinnor i Sverige har dessutom trakasserats sexuellt (på arbetsplats, i hemmet, på gator och torg osv.)

  • Nästan var fjärde kvinna mellan 18 och 24 år har utsatts för våld under det senaste året!

  • Våldet är alltså något som förekommer i vår vardag, här och nu. Siffrorna illustrerar att våld mot kvinnor INTE är ett marginellt problem i vårt sk, jämställda Sverige.

  • Våldet har definitivt också ett samband med den könsmaktsordning som råder i dagens samhälle dvs. männens överordning kvinnan. Det ska vi helst vara tysta med! Annars...

    Året är 2008. Det är dags att bryta upp! Tänk lokalt! På vad du som enskild individ kan göra.

TIPS:


Skänk gamla kläder till någon du känner, avvara en liten summa till projekt om våld i nära relation, prata om våldet, måla, skriv, sjung, lyssna - att göra den minsta lilla sak är i alla fall bättre än att göra ingenting.

Även du som läser nu och misshandlar eller direkt eller indirekt ger den misshandlade ansvaret: Det är inte försent att börja om på ny kula. Även DU har möjligheten att "göra bot" - detta tillika om du känner att du ju inte har något ansvar för det som hänt!

En tanke framförallt till barnen som blir eller har blivit vitten till -och därmed fallit offer för- psykisk och fysisk misshandel och som har modet, styrkan och viljan till att ändra det onda till något gott och därmed kan bryta på den onda spiralen. NI ÄR SÅ STARKA!

Våld i nära relation innebär både psykisk och fysiskt våld. Det är ofta de psykiska ärren som består, som tar längst tid att bearbeta. Det är inte normalt att bli kallad för jävla fitta. Det är inte normalt att få sota en hel kväll för att du valde "fel" videofilm, Det är inte normalt att bli skriken på, det är inte normalt att bli knuffad ner för trappan för att du var olydig och "pappa" inte kunde kontrollera sin ilska. Det är våld.

Vi som vågar vända oss mot det goda, vågar gå till handling (av olika slag), vågar prata om det som händer är mycket starka och modiga människor.

Ingen, absolut ingen ska behöva utstå några "slag" (psykiska, fysiska, samhälleliga)- varken kvinnor,män, pojkar eller flickor.

För den som utövar våld är - mer eller mindre-rubbad i sitt sinne!


Kommentarer
Postat av: Per

Mycket bra skrivet. Jag tror att vi alla måste göra något åt det här problemet. Stå på dig!

2008-08-22 @ 14:01:16
Postat av: muttercourage

Hej Per!



Tack för din kommentar. Du har helt rätt. Detta är något som rör oss alla. Sprid gärna vidare fakta!



Ta hand om dig!

2008-08-26 @ 10:51:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0